Vodohospodářská zařízení Šumperk a.s.

Jsme tu pro čistší budoucnost...

Tisková zpráva VHZ Šumperk, a.s., slavnostní ukončení HP II

Dne 23. 5. 2016 se v reprezentativních prostorách a přilehlých parcích zámku Skalička v Zábřehu konalo závěrečné slavnostní ukončení dotačního projektu „Zlepšení kvality vod horního povodí řeky Moravy – II. fáze“. Slavnostní závěrečná akce, pořádaná společností Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s., byla faktickým poděkováním všem těm, kteří aktivně přispěli ke zdárnému dokončení jednoho z největších vodohospodářských projektů v naší zemi. V rámci projektu bylo na území měst Loštice, Mohelnice, Zábřehu, Šumperka a Hanušovic zrekonstruováno či vybudováno bezmála 80 km nových kanalizačních stok a rovněž došlo k zásadní modernizaci a intenzifikaci mohelnické ČOV.

Krásné slunečné počasí a nádherný zámecký areál přilákal do Zábřehu bezmála 150 pozvaných hostů, mezi kterými nechyběli zástupci akcionářů společnosti, dotčených měst, zhotovitelů staveb, projektantů, správců stavby, vodohospodářských úřadů a mnoho dalších.

Hodnota celkové investice projektu dosáhla bezmála 1, 6 miliardy korun, přičemž cca 1,2 miliardy korun představovala dotace Evropské unie a České republiky.

Za VHZ Šumperk, a.s.
JUDr. Martin Budiš